dimarts, 22 de desembre del 2009

El PLE i GLIFFY una amistat que du a bon terme



El meu PLE i jo. M'ha agradat molt fer aquesta tasca, sobretot per a ser conscient de la quantitat de recursos que gastem, i que de segur me n'hauré deixat algun. I fer-la amb el Gliffy, encara més, ja que he descobert una nova eina, que utilitze fins i tot per a la meua feina.
Del PLE m'agradaria destacar la imatge de l'ordinador. Quan vaig començar segon curs, no en tenia, però a les poques setmanes de classes hem vaig adonar que ja anava sent hora, i no m'ho vaig pensar dos vegades, me'l vaig comprar. I n'estic molt contenta, ja que hem permet fer molta feina, tant en classe com fora, per a mi a sigut com una salvació davant la desesperació d'un curs que apunta ser difícil. De les eines "web" i "software" que he posat, les que ja gastava són: hotmail, google, youtube, internostrum, mozilla, open office, microsoft officce, etc. I les que he descobert en aquests mesos i que de veritat m'han agradat i que seguiré utilitzant són: el blogguer, concretament el bloc, delicious, facebook, però m'agradaria destacar les que més m'han agradat i m'han canviat la vida, com són jamendo, el download helper i el flickr. El jamendo m'està fent descobrir músiques meravelloses, el download helper, baixar-me fitxers d'on abans no podia i el flicker descobrir imatges que sempre he estat buscant.
El que m'agradaria afegir per acabar, és que ací no s'acaba sino que internet està ple de coses que encara no he descobert, però que ho faré i que en quan tinga un moment vaig a començar a pujar on pertoque totes les feines que estic fent per a veure si algu altre en trau profit com jo en trac moltes vegades.
QUE ÉS UN PLE?
Un PLE és clica ací

dissabte, 19 de desembre del 2009

SI VOS PENSAVEU QUE HO HAVIEU VIST TOT EN INTERNET

Flashmob
És un nou moviment mundial, on tota la gent queda per internet o pel mòbil, i s'ajunten en una plaça o lloc gran i es posen a ballar tots junts amb una coreografia que han apres abans d'anar, el millor es que entre ells no es coneixen.
http://www.youtube.com/watch?v=WwRo0iCvoYE

divendres, 18 de desembre del 2009

QUE CURIÒS

Mireu que curiòs, i si algú sap que és, que m'informe per favor.
Heu de passar el ratolí sense clicar per damunt de la foto de dalt a baix i veureu que passa.
http://61226.com/share/hk.swf

dijous, 17 de desembre del 2009

UNA PÀGINA DE RECURSOS

Hola ací teniu una pàgina que m'ha recomanat Jordi Adell, amb recursos de tot tipus, he entrat i en té molts.
http://cooltoolsforschools.wikispaces.com/

BON NADAL I EIXES COSES QUE ES DIUEN...

Estimats lectors/res que llegireu aquestes línees, us desitje Bon Nadal i eixes coses hipòcrites que es diuen. Apliqueu-se que desprès venen els examens, però també sigau capaços de gaudir de les vacances... però sense oblidar que els desitjos de pau i felicitat han d'estar presents tots els dies de l'any i no en dates marcades.
Vaja un abraç cordial...

dijous, 10 de desembre del 2009

10 de desembre. Día dels Drets Humans.

El 10 de desembre de 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides, reunida al Palau de Chaillot de París, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans. Es tracta d'un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen sense excepció a tots els éssers humans. Es tracta del més bàsic d'una sèrie de tractats que es varen redactar fins a l'any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.
Més informació:
http://www.un.org/depts/dhl/spanish/humanrights/

http://www.un.org/es/rights/
http://thereport.amnesty.org/es

El Claustre aprova la reforma estatutària amb un 96,6% dels vots a favor

El Claustre de la Universitat Jaume I, a 9 de desembre de 2009, ha aprovat la reforma dels Estatus amb 86 vots a favor, cap en contra i 3 abstencions, al qual cosa representa un recolzament del 96,6% dels vots. La reforma ha suposat la modificació de 65 articles dels 170 que té la màxima norma que regula l'activitat de la Universitat dins de la seua autonomia. Així mateix s'han modificat 4 disposicions addicionals i s'han afegit tres, a més de modificar 6 disposicions transitòries i la derogatòria. La reforma ha permès adaptar els Estatuts de la Universitat a la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d'Universitats (LOMLOU), a la Llei d'Igualtat, a la creació de l'àrea de Ciències de la Salut, amb la incorporació de la figura del professorat vinculat, i a l'Espai Europeu d'Educació Superior. El rector, Francisco Toledo, ha destacat l'ample consens que s'ha aconseguit en l'aprovació d'aquesta reforma i ha agraït i felicitat a la comissió per a la reforma estatutària, i especialment el seu president, el professor Juan Luis Gómez Colomer, pel treball realitzat. El nou text, que ha de passar ara el control de legalitat per part de la Generalitat Valenciana i publicar-se al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana per a la seua entrada en vigor, no ha modificat l'actual sistema d'elecció del Rectorat, que es manté per sufragi universal ponderat de tots els membres de la comunitat universitària.

divendres, 4 de desembre del 2009

El flickr és tan estupendo!

Titol: Autumn Bridge
Acabe de trobar la foto que sempre he estat buscant.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Tasca 12: DISSENYAR UNA ACTIVITAT DIDÀCTICA

http://sites.google.com/site/coneixeselteupoble

El primer pas que hem realitzat ha sigut el de buscar els continguts establerts pel Decret de la Generalitat Valenciana que els regula per a decidir el contingut de les sessions de la Unitat Didàctica - WebQuest.

Vam fer una estructura del que seria la WebQuest diferenciant dos grans àrees: la pàgina principal amb les activitats del alumnes i la guía didàctica per als mestres.

El tercer pas va ser el de buscar tot el contingut de recolzament de les activitats: arbre genalógic, calendari, fotos, il·lustracions... i ho vam adaptar per a la WebQuest.

A continuació, vam anar creant totes les pàgines al Google Sites i les vam anar enllaçant per que tinguera tot el contingut una coherència.

Vam considerar que, seguint el Decret i el nivell bàsic en competència digital dels alumnes de primer cicle de Primària, algunes de les activitats es farien en paper (amb fitxes que em adaptat) encara que les instruccions foren indicades igualment a la WebQuest.

Les diferents activitats són:

1. Història de les Alqueries
2. Edificis del teu poble
3. Calendari de les festes local
4. Mapa de la Segregació
5. Arbres genealògics
6. Línia del temps
7. Qüestionari

A la guia didàctica hem intentat ser el més clares possibles i posar tots els apartats que nosaltres hem considerat imprescindibles per a la WebQuest:

1. Introducció
2. Descripció de les activitats
3. Temporalització
4. Continguts de la WebQuest
5. Objectius
6. Competències bàsiques
7. Criteris d'avaluació

De la xarxa hem tret la majoria dels materials, hem posat webs de consulta i hem utilitzat ferramentes com el Google Maps.

Les activitats que han de ser respostes pels alumnes a la WebQuest amb l'ordinador ofereixen la possiblilitat de que el resultats s'arrepleguen en una fulla de càlcul per als mestres per a poder corregir-les. Es una opció que ofereixen els formularis creats amb Google Docs.

Finalment, amb una graella senzilla, els nens es podran autoevaluar segons la seua actitud i interés davant de la WebQuest.

dijous, 26 de novembre del 2009

TAG GALAXY

http://www.taggalaxy.de/

Un buscador de fotografies en Flickr que utilitza les etiquetes per a convertir les teues búsquedes en sistemes planetaris. Una manera diferent de veure la informació.
Si busques una etiqueta, et genera al seu voltant en forma de planetes les que estan més relacionades amb ella.
És curiòs i almenys divertit.

TENIU 650 €?

Mireu la nova "pijà" que han tret.
El LITL webbook, una xicotet ordinador amb comandament a distància, no té disc dur i utilitza el facebook, el flickr i Shutterfly com a núvols.

Pàgina que parla del litl:
http://litl.com/

Una web on fan referència i que a més té continguts que pareixen interessants:
http://www.pixelydixel.com/2009/11/litl-%C2%BFllegaron-los-webbooks.html


Voleu veure més?:

dilluns, 16 de novembre del 2009

SIMPLEMENT ESPECTACULAR



El diumenge al Paranimf de la UJI va tindre lloc un fita, vam poder assistir a una actuació del gran Goran Bregovic.
http://www.youtube.com/watch?v=I1TDD94tKGc

XIQUETS! QUE EL GRAU JA ESTÀ AHÍ

Informacions del Consell Social de l’UJI celebrat avui 16 de novembre

El ple del Consell Social de la Universitat Jaume I, reunit avui dilluns 16 de novembre de 2009, ha informat favorablement per a l'aprovació dels plans d'estudis de Grau a impartir en el curs acadèmic 2010/2011 corresponents a set titulacions: Grau en Administració d'Empreses i Màrqueting, Grau en Economia, Grau en Finances i Comptabilitat, Grau en Psicologia, Grau en Mestre d'Educació Primària, Grau en Mestre d'Educació Infantil i Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes.

dijous, 12 de novembre del 2009

SOL PICÓ





Això és art i el demès "bobaes"...

dilluns, 9 de novembre del 2009

WEBQUEST

He trobat una eina que pot se interessant, per ajudar-nos com a mestres.
LES WEBQUEST

Introducció a les webquest
http://www.webquest.es/

Ací podeu trobar informació del què són:
http://es.wikipedia.org/wiki/WebQuest

Esta página está creada para aquellos docentes que quieran aprender a elaborar materiales didácticos en formato web destinados a que sus alumnos desarrollen proyectos de investigación sobre un tema o tópico siguiendo una metodología de aprendizaje constructivista:
http://webpages.ull.es/users/manarea/webquest/

Un tutorial:


Video educativo:elementos de una Webquest:

Tasca 9 (en grup): Fem un vídeo?


El nostre vídeo...
El primer que ens agradaria destacar del que hem aprés passa per tindre una visió global de tot el procés de grabació, edició i tractament d'un enregistrament.

El primer què vam fer va ser distribuir la feina, de forma que cada membre del nostre grup (3 persones) formara part del procés. Es van grabar les imatges de la vegetació de l'UJI i es va buscar la informació sobre el contingut d'eixa vegetació.

Vam visualitzar el brut de les imatges i es va decidir utilitzar en primer lloc, els plànols generals i anar passant a plànols curts, primers plànols i de detall. Tot això gastant el programa de Windows Movie Maker, en la versió del Windows Vista, degut a que la versió del XP ens donava problemes i es tancava.

A continuació, vam volcar les imatges i vam tallar els fragments que sí ens interessaven per a l'enregistrament i, seguidament, el vam ordenar seguint el nostre guió. El guió el vam montar de forma que durara uns 2 minuts i mig, per tal de poder fer una menuda introducció amb la música que ja venia sonant de la capçalera del treball.

Eixa música, la vam buscar a Jamendo i quan vam sentir la cançò que hem posat finalment, vam tenir clar que era eixa. Hem gastat "Balrog Boogie" de Diablo Swing Orchestra amb llicència Creative Commons. A més, vam trobar música molt interessant al lloc.

Una vegada ordenades les imatges seleccionades, vam fer els crèdits del principi i del final. Vam posar totes les transicions, totes elles senzilles i sense floritures recargades.

Degut a la velocitat d'alguns plànols vam gastar l'efecte de ralentitzar imatges per tal de controlar un poc la velocitat del zoom.

Una vegada montat, tenint en compte la duració total, vam trobar problemes amb l'àudio. Per què? Doncs perquè nosaltres voliem que la música estiguera en un segon plànol mentre feiem la veu en off. Ens vam adonar que açò passava perquè el Movie Maker només et deixa posar un sò damunt de
l'original. Aleshores vam llevar el sò original de les imatges (que només era sò ambient) i vam posar la cançò escollida baixant-li el volum quan tocava l'entrada de l'off. Vam "enganyar" -modestament- al programa i així vam poder sobreposar-li damunt l'off.

L'off, mentre, va ser enregistrat a una grabadora digital perquè amb les grabadores dels portàtils ens quedava un sò molt baix. Vam posar el sò de la grabadora, que és l'off del vídeo.

Al final, vam decidir posar una foto de les components del grup com a tò irònic i, a la mateixa vegada, cubriem un poc de temps que ens havia quedat buit per arribar als 3 mintus.

Hem explicat tot el procés, perquè és el que nosaltres hem aprés, amb paciència, preguntant a coneguts i amics i anant provant fins que el producte final el vam pujar al youtube, amb el mateix conter de Google -al pertànyer al mateix grup-. Va pujar de forma ràpida però després va estar un temps convertint-se al format que ells utilitzen. El vam pujar amb l'etiqueta indicada i als blocs de les 3.

El dit, hem aprés el procés complet del conjunt, tenint clar que tot és millorable i què fer un video en condicions òptimes necessita temps i dedicació. Esperem haver arribat a la finalitat de l'activitat.

El grup som:
-Nati Alcañiz Gascó
-Sonia Moreno Chiva
-Vanessa Ortells Molés

dijous, 29 d’octubre del 2009

ELS BLOCS LÒGICS


En la classe pràctica de matemàtiques hem estat treballant amb els blocs lògics, ha sigut d'allò més divertit, m'encanta aprendre jugant!
En aquesta foto podem veure 2 series de 24 fitxes cadascuna, que correspon a una activitat on havíem de formar una serp amb els blocs i que tingueren 4 diferències.
Vanessa forever!

dimarts, 27 d’octubre del 2009

TWITER I MOI

Ara per ara, m'he donat d'alta i estic seguint a gent de classe sobretot. Però encara no li trobe profit.

He trobat algunes pàgines on es parla de twiter i educació:

http://www.educacontic.es/blog/usos-de-twitter-en-educacion-0

http://juanmi.wik.is/Twitter_en_educaci%C3%B3n

http://edutwitter.com/

http://educandoentics.blogspot.com/2009/07/twitter-en-educacion_06.html

http://tiscar.com/2008/02/27/espana-tercer-pais-en-el-uso-de-twitter/

ELS MEUS ALUMNES



Al fer la tasca 8, desprès del visionat del vídeo i haver llegit el debat:

Me n'he adonat que ens hem de posar les piles informàtiques ja. Que ens preparem per a la vida moderna, per als canvis que venen en un futur, sobretot pel que respecta a les TICS. Els alumnes ja ho demanden, pel que se desprèn del vídeo.
L'evolució social va ja cap a l'ús massiu d'internet i les eines que ens proporciona.
M'afecta de manera directa, pense, des de ja, no puc esperar a "ser mestra" per a posar-me al dia, ho he de fer des d'aquest moment, per adquirir una certa familiaritat i experiència en el terreny de la Internet. No puc viure en la ignorància informàtica ni un minut més!!! Arribarà un dia en que serà indispensable estar connectada en una xarxa social per a no ser exclosa del nostre cercle d'amistat? O això ja esta passant?
Hem de pensar-ho des de ja.
En el debat hi ha molta diversitat d'opinions sobre el tema de l'ús de les TICS en l'aula, que van des de la iniciativa pròpia que hauríem de tenir els mestes fins a la proposta d'imposar-les. També ha apregut en el debat el tema de si els xiquets en un futur només estaran connectats a l'ordinador o romandran situacions d'oci diferents.
Pero majoritàriament estem d'acord en que les noves tecnologies aplegaran a l'aula, bé estan aplegant ja, i que quan nosaltres hi arribarem no podem fer-ho amb la motxila informàtica buida, més bé hem de dur-la sobrecarregada d'informació.

divendres, 23 d’octubre del 2009

LA MEUA EXPERIÈNCIA AMB UNA WIKI

Hola companys i companyes, he posat una WIKI en marxa. Es titula ITINERANTSORGANITZATS. No no és una errada, és que el títol no pot tindre espais. L'he encetada per veure si puc organitzar uan sèrie d'activitats que fem en un esplai els dissabtes.
Per si vos serveix:
ESPLAI= moviment cívic extés en Catalunya, Balears i País Valencià basat en el gaudiment del temps lliure dels jóves i dels infants, sobretot els caps de setmana i festius, i que normalment es treballa des del voluntariat.

He d'ajudar a organitzar una sèrie d'activitats, quedades, excursions, propostes, etc., i amb el que he vist de moment en l'assignatura, crec que una WIKI hem servirà. Ara estic en fase de proves amb els monitors, ja vos contaré que tal va l'experiència i si realment servirà per als meus propòsits. Vos tinc informats...

TASCA 6: JUGUEM AMB MAPES I FOTOS


Ver BORRIOL en un mapa más grande

Podeu veure més informació sobre Borriol en:
http://www.borriol.es

PROCÉS:
1.Seleccionar les fotografies i pejar-les en Flickr.
2.Donar-me d'alta en el google maps, i crear-me un mapa en "mis mapas"
3.Provar, provar i provar, desesperar-me, preguntar, tornar a provar, com es posen fotografies en un mapa de google maps.
4.Penjar-les una per una.
5.Ara ja se penjar una foto, vaja!

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Vida Estudiantil



www.flickr.com








NATITIA UN DIA EN LA VIDA ESTUDIANTIL photosetNATITIA UN DIA EN LA VIDA ESTUDIANTIL photoset



dilluns, 19 d’octubre del 2009

PER A QUÈ SERVEIX FRIENDFEED

Ara per ara per a liar-me més...

dimecres, 14 d’octubre del 2009

PRÀCTICA 2: Sóc mestra, noves tecnologies per a què?

SÓC MESTRE/A NOVES TECNOLOGIES PER A QUÈ?
Una puntualització. D’un temps fins ara me n’he adonat que utilitze les noves tecnologies amb més assiduïtat que fa uns anys. Abans era un poc reàcia, per això de la por als canvis, o simplement a fer les coses d’una altra manera a les que estem acostumats. Un exemple va ser quan el correu electrònic deixava en l’època “prehistòrica” al fax. Per a mi allò, encara que sembli una tonteria va ser un abans i un desprès, a més va coincidir amb el meu inici com a treballadora estable i hem va marcar, perquè vaig haver de demostrar la meua valúa com a professional del sector i al mateix moment a aprendre amb unes noves eines a les que jo no estava acostumada. A tot açò puc afirmar que no passa cap dia que hem “connecte”, per a la meua feina com a gestora es fonamental llegir tots els dies els correus, en plural perquè treballe amb més d’un, consultar informació en internet, i com no treballar amb un servidor compartit en el que els meus companys i jo tenim els documents arxivats en xarxa, de manera que quan jo modifique un document en el meu ordinador, un company que està a l’altre passadís pot veure automàticament el que jo he fet.
Bé tota aquesta puntualització bé a dir que si com a persona, com a professional, hem resultaria impossible viure a esquenes de les noves tecnologies, no hem vull imaginar com a mestra el que hem podria suposar fer-ho. Així que vaig a fer un exercici de reflexionar i escriure que poden suposar les noves tecnologies en el meu exercici de la docència. Com podeu comprovar per a mi adaptar-se als canvis es fonamental, encara que de vegades costòs, i aquest canvis avui en dia van cap a estar al dia amb les noves tecnologies, a més hem de pensar que els discents als que nosaltres donarem classe, han nascut ja amb “l’ordinador baix del braç” i per a poder ensenyar-los hem d’aprendre més ràpid que ells, i fer el doble esforç d’aprendre coses noves i a més de seguida. El que ells no vegen com extranyes les TIC ens dona l’avantatge de poder utilitzar-les més lliurement en l’aula.
Tant per a l’elaboració del material d’aula, com per a consultar informació per a preparar unitats didàctiques, com les classes del dia a dia, per a “estar en la ona”, has d’estar al dia amb les TIC, així com es diu en el curriculum de primària en les competencies bàsiques pel que respecta al tractamen d’informació i competència digital.
Quan parlem de les TIC, són les tecnologies que estan a l’abast en eixe moment com es diu en les competències del currículum, o siga que has d’estar tant alerta, que no només saber utilitzar les que hi ha ara, sino aprendre les noves, que possiblement ni han eixit, o siga estar sempre connectats amb les que hi ha disponibles que canvien constantment.
Per tant, com a opinió personals, les TIC si, com a mestra encara més, tant per utilitzar-les com a eina personal, com per a que els alumnes també ho facin, no se si m’explique bé, has de fer possible com a docent que els xiquets i xiquetes puguen assolir el nivell corresponent a la seua edat i a la utilització de les TIC, des de l’aula.
Però debem anar més enllà? Ens correspon entrar en el debat moral de l’obligació de que com a docents ha de ser així? O cadascun en la seua llibertat de càtedra fa el que vol en la seua docència? En que hem perjudica a mi que el meu company/a de departament siga totalment contrari a l’ús de les TICS?

Bé contestant al plantejament de la pràctica, ja que m’he enrrollat en la justificació sense pensar-hi:
Imaginat que ets ja mestre/a i tens una classe de 5è o 6è de Primària al teu càrrec. Al teu centre hi aplega una dotació de material informàtic: una pissarra digital per a cada classe, un portàtil per a cada mestre i un per als alumnes de 5è i 6è, connexió a Internet via wifi a totes les aules, etc.
Per suposat i amb tota la justificació anterior, és explotar al màxim els recursos que arriben. Empran el temps que faci falta. Inclús si cal quedar-me unes hores fora de l’horari lectiu, perquè sé que a la llarga tot el temps que investisca en traure profit al material que ha aplegat, serà en benefici de millorar la qualitat educativa de les classes, i per tant del centre.



A CONTINUACIÓ UNES WEBS INTERESSANTS RELACIONADES AMB EL TEMA:

http://competenciasbasicas.zoomblog.com/

La Xarxa d'Educació en Comunicació
Plataforma cívica de persones i grups per l'Educació en Comunicació
http://issuu.com/jlrguasch/docs/cefire_castell_n_2008
Presentació de Jordi Adell en la taula de debat sobre les competencies digitals en la Jornada d'Assessors de la Comunitat Valenciana el 30/01/2008
http://www.juntadeandalucia.es/averroes/~espaciotic/spip.php?article20
Un blog que es titulada “Innovando con las TIC”
http://www.youtube.com/watch?v=fNDM6awRbAU
Conferència de José Moya ¿Pueden las competencias básicas mejorar el curriculum real de los centro educativos?

dijous, 8 d’octubre del 2009