dijous, 29 d’octubre del 2009

ELS BLOCS LÒGICS


En la classe pràctica de matemàtiques hem estat treballant amb els blocs lògics, ha sigut d'allò més divertit, m'encanta aprendre jugant!
En aquesta foto podem veure 2 series de 24 fitxes cadascuna, que correspon a una activitat on havíem de formar una serp amb els blocs i que tingueren 4 diferències.
Vanessa forever!

dimarts, 27 d’octubre del 2009

TWITER I MOI

Ara per ara, m'he donat d'alta i estic seguint a gent de classe sobretot. Però encara no li trobe profit.

He trobat algunes pàgines on es parla de twiter i educació:

http://www.educacontic.es/blog/usos-de-twitter-en-educacion-0

http://juanmi.wik.is/Twitter_en_educaci%C3%B3n

http://edutwitter.com/

http://educandoentics.blogspot.com/2009/07/twitter-en-educacion_06.html

http://tiscar.com/2008/02/27/espana-tercer-pais-en-el-uso-de-twitter/

ELS MEUS ALUMNES



Al fer la tasca 8, desprès del visionat del vídeo i haver llegit el debat:

Me n'he adonat que ens hem de posar les piles informàtiques ja. Que ens preparem per a la vida moderna, per als canvis que venen en un futur, sobretot pel que respecta a les TICS. Els alumnes ja ho demanden, pel que se desprèn del vídeo.
L'evolució social va ja cap a l'ús massiu d'internet i les eines que ens proporciona.
M'afecta de manera directa, pense, des de ja, no puc esperar a "ser mestra" per a posar-me al dia, ho he de fer des d'aquest moment, per adquirir una certa familiaritat i experiència en el terreny de la Internet. No puc viure en la ignorància informàtica ni un minut més!!! Arribarà un dia en que serà indispensable estar connectada en una xarxa social per a no ser exclosa del nostre cercle d'amistat? O això ja esta passant?
Hem de pensar-ho des de ja.
En el debat hi ha molta diversitat d'opinions sobre el tema de l'ús de les TICS en l'aula, que van des de la iniciativa pròpia que hauríem de tenir els mestes fins a la proposta d'imposar-les. També ha apregut en el debat el tema de si els xiquets en un futur només estaran connectats a l'ordinador o romandran situacions d'oci diferents.
Pero majoritàriament estem d'acord en que les noves tecnologies aplegaran a l'aula, bé estan aplegant ja, i que quan nosaltres hi arribarem no podem fer-ho amb la motxila informàtica buida, més bé hem de dur-la sobrecarregada d'informació.

divendres, 23 d’octubre del 2009

LA MEUA EXPERIÈNCIA AMB UNA WIKI

Hola companys i companyes, he posat una WIKI en marxa. Es titula ITINERANTSORGANITZATS. No no és una errada, és que el títol no pot tindre espais. L'he encetada per veure si puc organitzar uan sèrie d'activitats que fem en un esplai els dissabtes.
Per si vos serveix:
ESPLAI= moviment cívic extés en Catalunya, Balears i País Valencià basat en el gaudiment del temps lliure dels jóves i dels infants, sobretot els caps de setmana i festius, i que normalment es treballa des del voluntariat.

He d'ajudar a organitzar una sèrie d'activitats, quedades, excursions, propostes, etc., i amb el que he vist de moment en l'assignatura, crec que una WIKI hem servirà. Ara estic en fase de proves amb els monitors, ja vos contaré que tal va l'experiència i si realment servirà per als meus propòsits. Vos tinc informats...

TASCA 6: JUGUEM AMB MAPES I FOTOS


Ver BORRIOL en un mapa más grande

Podeu veure més informació sobre Borriol en:
http://www.borriol.es

PROCÉS:
1.Seleccionar les fotografies i pejar-les en Flickr.
2.Donar-me d'alta en el google maps, i crear-me un mapa en "mis mapas"
3.Provar, provar i provar, desesperar-me, preguntar, tornar a provar, com es posen fotografies en un mapa de google maps.
4.Penjar-les una per una.
5.Ara ja se penjar una foto, vaja!

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Vida Estudiantil



www.flickr.com








NATITIA UN DIA EN LA VIDA ESTUDIANTIL photosetNATITIA UN DIA EN LA VIDA ESTUDIANTIL photoset



dilluns, 19 d’octubre del 2009

PER A QUÈ SERVEIX FRIENDFEED

Ara per ara per a liar-me més...

dimecres, 14 d’octubre del 2009

PRÀCTICA 2: Sóc mestra, noves tecnologies per a què?

SÓC MESTRE/A NOVES TECNOLOGIES PER A QUÈ?
Una puntualització. D’un temps fins ara me n’he adonat que utilitze les noves tecnologies amb més assiduïtat que fa uns anys. Abans era un poc reàcia, per això de la por als canvis, o simplement a fer les coses d’una altra manera a les que estem acostumats. Un exemple va ser quan el correu electrònic deixava en l’època “prehistòrica” al fax. Per a mi allò, encara que sembli una tonteria va ser un abans i un desprès, a més va coincidir amb el meu inici com a treballadora estable i hem va marcar, perquè vaig haver de demostrar la meua valúa com a professional del sector i al mateix moment a aprendre amb unes noves eines a les que jo no estava acostumada. A tot açò puc afirmar que no passa cap dia que hem “connecte”, per a la meua feina com a gestora es fonamental llegir tots els dies els correus, en plural perquè treballe amb més d’un, consultar informació en internet, i com no treballar amb un servidor compartit en el que els meus companys i jo tenim els documents arxivats en xarxa, de manera que quan jo modifique un document en el meu ordinador, un company que està a l’altre passadís pot veure automàticament el que jo he fet.
Bé tota aquesta puntualització bé a dir que si com a persona, com a professional, hem resultaria impossible viure a esquenes de les noves tecnologies, no hem vull imaginar com a mestra el que hem podria suposar fer-ho. Així que vaig a fer un exercici de reflexionar i escriure que poden suposar les noves tecnologies en el meu exercici de la docència. Com podeu comprovar per a mi adaptar-se als canvis es fonamental, encara que de vegades costòs, i aquest canvis avui en dia van cap a estar al dia amb les noves tecnologies, a més hem de pensar que els discents als que nosaltres donarem classe, han nascut ja amb “l’ordinador baix del braç” i per a poder ensenyar-los hem d’aprendre més ràpid que ells, i fer el doble esforç d’aprendre coses noves i a més de seguida. El que ells no vegen com extranyes les TIC ens dona l’avantatge de poder utilitzar-les més lliurement en l’aula.
Tant per a l’elaboració del material d’aula, com per a consultar informació per a preparar unitats didàctiques, com les classes del dia a dia, per a “estar en la ona”, has d’estar al dia amb les TIC, així com es diu en el curriculum de primària en les competencies bàsiques pel que respecta al tractamen d’informació i competència digital.
Quan parlem de les TIC, són les tecnologies que estan a l’abast en eixe moment com es diu en les competències del currículum, o siga que has d’estar tant alerta, que no només saber utilitzar les que hi ha ara, sino aprendre les noves, que possiblement ni han eixit, o siga estar sempre connectats amb les que hi ha disponibles que canvien constantment.
Per tant, com a opinió personals, les TIC si, com a mestra encara més, tant per utilitzar-les com a eina personal, com per a que els alumnes també ho facin, no se si m’explique bé, has de fer possible com a docent que els xiquets i xiquetes puguen assolir el nivell corresponent a la seua edat i a la utilització de les TIC, des de l’aula.
Però debem anar més enllà? Ens correspon entrar en el debat moral de l’obligació de que com a docents ha de ser així? O cadascun en la seua llibertat de càtedra fa el que vol en la seua docència? En que hem perjudica a mi que el meu company/a de departament siga totalment contrari a l’ús de les TICS?

Bé contestant al plantejament de la pràctica, ja que m’he enrrollat en la justificació sense pensar-hi:
Imaginat que ets ja mestre/a i tens una classe de 5è o 6è de Primària al teu càrrec. Al teu centre hi aplega una dotació de material informàtic: una pissarra digital per a cada classe, un portàtil per a cada mestre i un per als alumnes de 5è i 6è, connexió a Internet via wifi a totes les aules, etc.
Per suposat i amb tota la justificació anterior, és explotar al màxim els recursos que arriben. Empran el temps que faci falta. Inclús si cal quedar-me unes hores fora de l’horari lectiu, perquè sé que a la llarga tot el temps que investisca en traure profit al material que ha aplegat, serà en benefici de millorar la qualitat educativa de les classes, i per tant del centre.



A CONTINUACIÓ UNES WEBS INTERESSANTS RELACIONADES AMB EL TEMA:

http://competenciasbasicas.zoomblog.com/

La Xarxa d'Educació en Comunicació
Plataforma cívica de persones i grups per l'Educació en Comunicació
http://issuu.com/jlrguasch/docs/cefire_castell_n_2008
Presentació de Jordi Adell en la taula de debat sobre les competencies digitals en la Jornada d'Assessors de la Comunitat Valenciana el 30/01/2008
http://www.juntadeandalucia.es/averroes/~espaciotic/spip.php?article20
Un blog que es titulada “Innovando con las TIC”
http://www.youtube.com/watch?v=fNDM6awRbAU
Conferència de José Moya ¿Pueden las competencias básicas mejorar el curriculum real de los centro educativos?

dijous, 8 d’octubre del 2009